Stap voor stap naar een leuker leven

Netwerkcoaching

Ken je dat gevoel? Je zou graag meer mensen willen leren kennen, leuke dingen willen doen, plezier willen hebben. Maar het is lastig om dat voor elkaar te krijgen. Hoe kun je de eerste stap zetten op weg naar een leuker leven? Een netwerkcoach kan daarbij helpen.

Na pensioen, echtscheiding of het overlijden van een partner kan het gebeuren dat je je wat eenzaam voelt. Ook als je jong bent, kun je het gevoel hebben dat je mensen om je heen mist of er niet helemaal bij hoort. Misschien woont familie ver weg, zijn vriendschappen verwaterd. Een netwerkcoach helpt je om stap voor stap te kijken wat je graag wilt veranderen. Wil je wat meer mensen zien, vaker een dagje uit of heb je  behoefte aan een leuke hobby? Samen maak je een plan om deze wensen uit te voeren.


De netwerkcoach heeft bij U Centraal een training gedaan om dit vrijwilligerswerk te doen. Je kunt bij hem of haar terecht met vragen en emoties, maar ook voor praktische hulp, bijvoorbeeld voor het maken van afspraken.‘Nadat mijn man was overleden, kwam ik steeds minder onder de mensen. Ik vulde mijn dagen voornamelijk met boeken lezen, daar heb ik altijd van gehouden. Mijn netwerkcoach raadde me aan om bij een leesclubje te gaan, hier in de buurt. Daar ga ik nu eens per maand naartoe en er zitten toch zulke aardige vrouwen op. Met een van hen ga ik ook af en toe koffiedrinken.’
Deelneemster aan project Netwerkcoach


Praktische gegevens:
Netwerkcoaching is gratis voor inwoners van de gemeente Utrecht. Een netwerkcoach is een geschoolde vrijwilliger die het leuk vindt om mensen te begeleiden.
Wil je misschien een netwerkcoach? Neem dan contact op met Ilja Rodermans van U Centraal, 030 236 17 43, netwerkcoaching@u-centraal.nl.Wilt u netwerkcoach worden? Kijk dan op onze pagina vrijwilliger worden.

‘De routes van de buschauffeurs zijn vaak erg mooi en we genieten van de natuur en de kleine dorpen waar we doorheen rijden.’ Deelnemer over de Domstad Plusbus