De Vrijwilligersraad

Vrijwilligers spelen een steeds grotere rol in maatschappelijke ondersteuning. Aan U Centraal zijn bijna twaalfhonderd vrijwilligers verbonden. Zij hebben een stem via de Vrijwilligersraad.

De vrijwilliger is een belangrijk onderdeel in de organisatie. Het MedeZeggenschapsTeam Vrijwilligers, voorheen Vrijwilligersraad, kijkt door de ogen van de vrijwilligers naar de organisatie en het beleid. Het MZT-VR behartigt de belangen van ruim 1000 vrijwilligers van U Centraal, JoU en SJP. Deze vrijwilligers zetten zich op verschillende manieren in, bijvoorbeeld bij cliënten thuis, bij een buurtteam, in de training en begeleiding van andere vrijwilligers, aan de telefoon of als begeleider van een activiteit. Het MZT-VR geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder.

U kunt contact opnemen met het MZT-VR als u uw stem wilt laten horen of ideeën heeft over hoe de dagelijkse praktijk bij U Centraal, JoU of SJP beter kan. Mail naar vrijwilligersraad@u-centraal.nl of bel ambtelijk ondersteuner Annemarije Bousema, 030-2361717.

Wilt u zich aansluiten bij het MedeZeggenschapsTeam Vrijwilligers? De raad is nog op zoek naar nieuwe leden! Bekijk de vacature.

‘Zeer tevreden, keep up the good work! Ik zou graag wat terug willen doen.’ Client Financien en Administraties, clienttevredenheidsonderzoek 2016