Van geluk tot geweld.... en andersom

In iedere relatie is weleens ruzie. Dat is heel normaal. Maar wat als je voortdurend op je tenen moet lopen? En er klappen vallen? Of je wordt gekleineerd en bedreigd? Herken jij jezelf hierin? Je bent zeker niet de enige die dit meemaakt. Meld je aan voor de cursus en ervaar dat het mogelijk is te leren hoe je , samen met andere lotgenoten, geweld binnen je relatie / gezin / familie kunt stoppen.

Deze cursus bied je de mogelijkheid om in 12 bijeenkomsten samen met andere deelnemers op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt. Geweld sluipt vaak stilletjes een relatie binnen, maar gaat zelden vanzelf weer weg. In de gespreksgroep Van geluk tot geweld….en andersom leer je wat jij nodig hebt om het geweld te laten stoppen en herhaling te voorkomen.


Thema’s & onderwerpen kunnen zijn:

  • Wat is huiselijk geweld?
  • Hoe heeft het je beïnvloed?
  • Hoe gaat het met de kinderen?
  • Leren grenzen stellen.
  • Eigenwaarde versterken en zelfrespect vergroten.
  • Hoe zie je je toekomst?

 

Ervaring van een deelnemer:

“Je vraagt jezelf natuurlijk af waarom je de situatie zo lang laat voortduren en denkt eerst dat je dat dan wel verdiend zal hebben en dat het allemaal aan jou ligt. Als je andere verhalen hoort, besef  je dat dat niet zo is. Ik heb veel aan de bijeenkomsten gehad.  Ik ben er nog lang niet en de paniekaanvallen zijn nog niet weg, maar mijn zelfvertrouwen komt langzaam weer terug.”


Wanneer en waar:

Als er voldoende aanmeldingen zijn, worden de data voor de cursus vastgesteld. Zodra de cursus gepland kan worden, ontvangt u een uitnodiging van ons.


Eén van de trainers over de cursus:
“De vrouwen die deelnemen aan de groep leren veel van elkaar,” vertelt maatschappelijk werker Danielle de Vries , die zo’n serie gesprekken al meerdere keren heeft begeleid.  “Wat komt er op je af als je besluit het geweld of de relatie te beëindigen? Hoe werkt het als je het taboe in je eigen netwerk wilt verbreken? En hoe komt het toch dat je in je nieuwe relatie weer dezelfde patronen begint te herkennen? Maar ook, wat kunnen triggers zijn waar je zelf verantwoordelijk voor bent? Door het uitwisselen van ervaringen levert dit tips op waar de deelneemsters echt wat mee kunnen.  Van een aantal groepen is bekend dat deelneemsters contact met elkaar houden en op elkaar terug kunnen vallen voor steun.“


Locatie 

Moviera, Maliebaan 59, 3581 CE  Utrecht
Als je met de auto komt, houd er dan wel rekening mee dat het betaald parkeren is.


Kosten:

Je betaalt een eigen bijdrage van € 10,00 voor de gehele cursus. In samenwerking met Moviera is het bedrag vastgesteld.


Aanmelden:

Je kunt je voor deze cursus aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont en te maken hebt (gehad) met huiselijk geweld. Deze cursus is voor vrouwen.
Via het digitale inschrijfformulier op onze website www.u-centraal.nl/aanmeldengroep 
Telefonisch zijn wij bereikbaar via het algemene nummer van U Centraal 030-236 17 70


Kennismakingsgesprek

Voorafgaand aan definitieve deelname is er een kennismakingsgesprek met de begeleidsters van de cursus. In dit gesprek hoor je meer over de cursus en kun je iets over jezelf vertellen.


Meer informatie: 

Daniëlle de Vries, maatschappelijk werker bij Fiom / U Centraal, bereikbaar via 06-107 859 42 of d.devries@u-centraal.nl

 

 

 

 

 

'Tijdens de bijeenkomsten liet ik mijn rugzakje met zorgen bij de deur staan'. Deelnemer aan gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie.

Omgaan met moeilijkheden in het leven