Mindfulness

Mindfulness

Contactpersonen

schedule

Aantal bijeenkomsten

4

people_alt

Groepsgrootte

10

euro_symbol

Kosten

Gratis

location_city

Locatie

Drift 11

 • Aantal plekken 6
 • Locatie Overig
 • Tijd van 09:30 uur tot 12:00 uur
 • Datum 01 juni
 • Datum 08 juni
Meld je aan
 • Aantal plekken 15
Meld je aan

Leren leven in het hier en nu Voor wie is deze cursus?

Wil jij meer bewust zijn van alles wat zich voordoet in het hier en nu, zonder daarover te oordelen of het te willen veranderen? Wil jij je minder bezighouden met negatieve gedachten en je minder druk maken over alles wat achter je ligt en nog moet komen? Mindfulness is een vaardigheid die ervoor zorgt dat je met meer acceptatie en aandacht kunt omgaan met alles wat zich aandient op een dag. Je wordt je bewust van de gevoelens en gedachten die een rol spelen bij het ontstaan van piekeren en stress en leert om meer ontspannen in het leven te staan. Mindfulness gaat niet over goed of fout. Er wordt ook geen verklaring gezocht voor de stress. Mindfulness gaat over bewuste, niet oordelende aandacht. 
Dus, wil jij:

 • beter omgaan met stress, prikkels en gevoeligheid, angst, sombere gedachten?
 • bewuster keuzes maken en daarmee meer grip op je eigen leven krijgen? 
 • en meer ontspannen en genieten?

Meld je dan aan voor deze cursus die bestaat uit 8 bijeenkomsten. 

Oefeningen en meditaties Wat gaan we doen?

De training is oorspronkelijk ontwikkeld in 1970 door Jon Kabat-Zinn om mensen met chronische pijn, stress angst en depressie bij te staan en ermee te helpen omgaan. De training bestaat uit 8 aaneengesloten wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Tijdens iedere bijeenkomst staat een thema centraal, waarbij oefeningen en begeleide meditaties horen. Naast dit informatieve gedeelte is er ook ruimte om persoonlijke  ervaringen te delen. Je krijgt een werkboek en meditaties waarmee je thuis kunt oefenen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

 1. Je meldt je aan
 2. Je ontvangt een bevestiging van de aanmelding en komt op de wachtlijst te staan
 3. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, ontvang je een definitieve aanmelding met meer informatie
 4. Je start met de cursus
Assertiviteit

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Je vertelt in de groep alleen wat je zelf wilt vertellen. Het kan wel helpen om je gedachten en gevoelens te delen, juist als het spannend is. Dat kan een hele opluchting zijn. Je kunt bijvoorbeeld vertellen waarom je meedoet. We merken dat deelnemers veel aan elkaars verhalen hebben. Doordat ze het herkenbaar vinden of juist iets nieuws leren van een ander. Maar je bepaalt zelf hoeveel je vertelt en op welk moment je daar klaar voor bent. Onze regel is dat alles wat in de groep wordt verteld, niet met mensen buiten de groep wordt besproken.

Nee, je kunt je alleen aanmelden als je in de gemeente Utrecht woont. Mogelijk biedt je eigen woonplaats een soortgelijke mogelijkheid aan.

We streven ernaar om onze activiteiten aan te bieden op locaties die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor de zekerheid kun je van tevoren even contact met ons opnemen voor meer informatie over de toegankelijkheid van de locatie.