Samen maakt u er een leuke dag van

DomstadPlusBus

Kopje koffie drinken, naar het winkelcentrum of het tuincentrum. Een pannenkoek eten in Rhijnauwen of een dagje naar de Keukenhof. Dat kan allemaal met de DomstadPlusBus.

Samen met maximaal zes andere passagiers en twee vrijwilligers gaat u gezellig op pad. De DomstadBus is bedoeld voor ouderen die door lichamelijke gebreken niet meer in staat zijn zelf boodschappen te doen of een dagje uit te gaan. U wordt thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. De chauffeur en gastvrouw helpen u met in- en uitstappen en bieden zo nodig begeleiding. Er is plek voor een rolstoel of rollator in de bus.


In de bus komen vaak de verhalen los. Mensen komen op plekken waar ze jaren niet zijn geweest. Vaak gaan de gesprekken over het leven, over kinderen en kleinkinderen, over het Utrecht  van vroeger. U ontmoet andere mensen en samen maakt u er een leuke dag van.


De DomstadPlusBus is een BoodschappenPlusBus, een concept van het Nationaal Ouderenfonds dat lokaal wordt uitgevoerd door een welzijnsorganisatie. De DomstadPlusBus Utrecht wordt uitgevoerd door U Centraal. Woont u in Vleuten-De Meern, dan kunt u terecht bij Stichting Plusbus Erop Uit, telefoon: 06 57 02 43 80 of kijk op de website van Plusbus Erop Uit.


Praktische gegevens:

Voor het gebruik van de DomstadPlusBus betaalt u een kleine vergoeding. We rekenen 3,50 euro per rit (retour) binnen de gemeente Utrecht. Voor uitstapjes betaalt u de kostprijs. Consumpties zijn meestal voor eigen rekening.


Elke paar maanden verschijnt het nieuwe programmaboekje met de ritten voor de komende tijd. Bekijk het programma voor de maanden januari, februari en maart 2020.

Wilt u het programmaboekje thuis ontvangen? Meld u dan aan bij de DomstadPlusBus door te bellen met 030-2361793 of te mailen naar bus@u-centraal.nl

Wilt u vrijwilliger worden bij de DomstadPlusBus? Ga dan naar de pagina Vrijwilliger worden.

 

‘De routes van de buschauffeurs zijn vaak erg mooi en we genieten van de natuur en de kleine dorpen waar we doorheen rijden.’ Deelnemer over de Domstad Plusbus