Buddy bij verlies van gezondheid

Buddy bij verlies van gezondheid

Niets is meer hetzelfde Voor wie is een buddy?

Verlies van gezondheid kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Je hebt ermee te maken als je levensbedreigend of ernstig ziek bent, herstelt van een ernstige ziekte of als je moet leren leven met een handicap. Vaak heeft verlies van gezondheid grote gevolgen. Werk, hobby’s, sociale contacten, het vertrouwen dat je ooit had in je eigen lichaam: niets is meer hetzelfde. Misschien ben je in de war. Of bang, boos of verdrietig. Kun je deze emoties met niemand delen of wil je jouw omgeving er niet te veel mee ‘belasten’? Of heb je behoefte aan afleiding, wat gezelligheid en een beetje praktische ondersteuning? Gun jezelf dan de steun en persoonlijke aandacht van een buddy.

Huilen en lachen Wat doet een buddy?

Buddy’s zijn vrijwilligers die zorgvuldig getraind zijn. Met een buddy kun je huilen en lachen. Hij of zij ziet jou als de persoon áchter je ziekte of handicap en is niet bang voor emoties. De buddy richt zich op datgene waar jíj op dat moment behoefte aan hebt. Jij staat centraal. Een buddy komt ongeveer een jaar lang eens in de week of eens per twee weken bij je langs. Samen bepaal je waar jullie gesprekken over gaan en wat jullie eventueel ondernemen.

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Een buddy is er speciaal voor een goed gesprek en emotionele steun. Als je meer behoefte hebt aan gezelligheid en afleiding of hulp wilt bij klusjes in en rond het huis, dan kan een vrijwilliger van de Algemene Hulpdienst je misschien helpen.

Je kunt je aanmelden voor Buddyzorg als je woont in Utrecht, Utrechtse Heuvelrug of IJsselstein. Met deze gemeentes hebben we contracten afgesloten om onze zorg te leveren. Helaas kunnen wij geen buddy’s inzetten in andere gemeentes.

Wij koppelen cliënten en vrijwilligers aan elkaar. We luisteren altijd goed naar wie u bent en wat uw wensen zijn, zodat we u kunnen koppelen aan een vrijwilliger die bij u past. Na de kennismaking mag u altijd eerlijk zeggen of het klikt met de vrijwilliger. Zo niet, dan zoeken we iemand anders voor u.

Ja.

Nee, je hebt geen verwijzing nodig en je kunt je direct bij ons aanmelden.