Buddy nodig?

Buddyzorg Midden Nederland

Als je een ernstige of levensbedreigende ziekte hebt, kan het fijn zijn om met iemand te praten over wat je bezighoudt. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Na een diagnose als kanker, ALS, MS of hiv/aids ziet het leven er ineens heel anders uit. Het is niet eenvoudig om daarmee om te gaan.

Buddyzorg Midden Nederland traint en begeleidt buddy’s, die voor een jaar aan een cliënt worden gekoppeld. Gedurende dat jaar komt de buddy elke week een dagdeel op bezoek. De buddy biedt gezelschap, een luisterend oor en praktische ondersteuning.


Vaak ontstaan er gesprekken over levensvragen, de dood, het leven. Zo zou een buddy kunnen helpen om te leren omgaan met de ziekte en de diagnose te verwerken.  Het kan ook zijn dat je vooral behoefte hebt aan afleiding. Door er bijvoorbeeld samen op uit te gaan. Mensen die eerder een buddy hebben gehad vonden het fijn dat ze familie of vrienden niet keer op keer hoefden te belasten en hun ei kwijt konden bij de buddy.


Buddy`s doen dit werk vaak omdat ze graag iets zinvols voor een ander willen doen. Zowel mannen als vrouwen, jong en oud, kiezen ervoor buddy te worden.


Buddy Saskia (44): “Ik kan een luisterend oor bieden, en twijfels en verhalen aanhoren. Eindeloos, als dat nodig is. Of ik kan iemand meenemen naar het strand of samen nog die ene wandeling maken. Het schept mij vreugde als ik zie dat zij minder lijden. Die ene glimlach, daar gaat het om.”


Buddy nodig?

Buddyzorg is gratis. Het wordt gesubsidieerd door de gemeente en is daarom alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en IJsselstein. Buddy’s hoeven niet in deze gemeenten te wonen, het is wel handig als zij in de regio wonen.


Wilt u misschien een buddy of wilt u iemand verwijzen naar buddyzorg, dan kunt u bellen of mailen naar Buddyzorg Midden Nederland, telefoon 030-2361739, e-mail buddy@u-centraal.nl. We nemen dan contact met u op voor een nadere kennismaking.

Meer informatie? Download dan onze folder voor buddy's of onze folder voor cliënten van buddyzorg. Of kijk onderstaand filmpje.

 


Wilt u buddy worden, ga dan naar de pagina Buddy worden.

 

Dankzij de hulp van mijn vrijwilliger woon ik met mijn kindje in ons nieuwe huis met veel plezier. Bedankt! Hulpvrager Algemene Hulpdienst