Cursus Mindfulness voor mantelzorgers

Waar: Driegeneratiecentrum, Kanaleneiland, Bernadottelaan 23, Utrecht
Wanneer: 4 oktober 12:30

De zorg voor een naaste kan soms wel eens te veel worden. Mantelzorgers weten als geen ander dat er aan de situatie niet altijd wat te veranderen is. Maar waar heb je wel invloed op? Wat kun je als mantelzorger doen om gezond te blijven? Daar gaat deze mindfulness-training over.

 

In de mindfulness-training oefen je je aandacht, net zoals je spieren traint. Door steeds weer terug te keren naar het huidige moment zoals het is, met vriendelijke, milde aandacht. Je leert hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met die belastende situatie en met de heftige emoties die er soms mee gepaard gaan. Je leert hoe je ook in moeilijke, stressvolle omstandigheden voor jezelf kunt blijven zorgen. Daardoor krijg je weer het gevoel dat je weer regie hebt over je leven. Ook al is er verdriet, zorg of pijn.


Het resultaat

De meeste deelnemers merken al tijdens de training dat ze zich beter gaan voelen, meer rust en meer energie krijgen, beter slapen.

Voorwaarden voor deelname

  • U woont in de gemeente Utrecht
  • U wilt naast de zorg voor een ander ook goed voor uzelf zorgen
  • U komt alle bijeenkomsten
  • U betaalt een eigen bijdrage voor deelname van € 40,00 voor de gehele cursus. U-pashouders betalen € 20,00. Mochten de kosten een probleem zijn, dan kunt u dit bespreken in het kennismakingsgesprek.


Wanneer

De training bevat een kennismakingsgesprek en 9 bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast is het van belang om thuis te oefenen.
Data: Donderdag 4 oktober en 1 november 2018 van 12.30 tot 15.00 uur 


Locatie: Driegeneratiecentrum, Kanaleneiland, Bernadottelaan 23, Utrecht

Meer informatie en aanmelden:

Aanmelden kan via deze link

Praktische informatie: Steunpunt Mantelzorg, Ans van den Berg, 030-236 1740

Inhoudelijke informatie:  Indigo, Ada Krale, 06 – 20031462